1. 4. 2014

Jarné upratovanie

Na Prešovskej univerzite v Prešove sa konala jarná brigáda, ktorej sa mohli dobrovoľne zúčastniť študenti, ktorí sú ubytovaní v internátnych priestoroch Prešovskej univerzity. Myšlienka jarného upratovania vznikla pred v roku 2011, ktoré každoročne organizuje Študentská Internátna Rada (ŠIR) pod záštitou riaditeľa internátu. Dôvod, prečo sa študenti prihlásili upratovať znečistené okolie internátov bol prostý: každý zúčastnený študent bol odmenený pätnástimi bodmi, ktoré mu majú dopomôcť k získaniu ubytovania na internáte v budúcom akademickom roku 2014/2015.


Počet študentov, ktorí mohli priložiť ruku k dielu bol však obmedzený. Prihlásilo sa 40 študentov, ktorí boli rozdelení ŠIR-kou do troch skupín. Upratovalo sa v okolí Nového internátu, Starého internátu a Internátu na Námestí mládeže. (Tento rok sa z dôvodu rekonštrukčných prác vynechalo upratovanie Študentského domova na Exnárovej ulici.)

Študenti boli viac pracovití ako zhovorčiví, čo svedčí aj o kvalitne vykonanej práci, na ktorej sa s radosťou podieľali.


Jarné upratovanie zahájil riaditeľ internátu Mgr. František Martinka, ktorý študentov oboznámil o náplni ich 15 bodovej brigády. Samozrejme, poučil ich aj o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci...

... a práca sa mohla začať. Každý si rozobral pracovné náradie a pustil sa do zveľaďovania životného prostredia v okolí internátnych priestorov Prešovskej univerzity. Odpadky, papieriky, obaly od čokolád, džúsov, šupy z banánov či ohorky od cigariet už len tak ľahko v školskom areáli neuvidíte. Pracovití študenti sa postarali, aby sme sa v upratanom prostredí cítili lepšie a k tomu si prilepšili konto o +15 bodov. 

Nie nadarmo sa hovorí, že bez práce nie sú koláče.

Pre © Televíziu Mediálka pripravila Veronika Bozdošová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pomôžte nám rozšíriť hodnotu príspevku a slobodne vyjadrite svoj názor v diskusii :-)