23. 10. 2014

Koncert Richarda Müllera a skupiny Fragile v Prešove

Jedenásty október. Deň ničím výnimočný a práve v roku 2014 veľmi významný pre mnoho žien, obzvlášť Prešovčaniek. Mužov som zaregistrovala asi piatich :-) Iskričky v očiach každej ženy hovorili za všetko. Je to on. Je to naozaj on. Velikán slovenskej hudobnej scény a priekopník elektronického popu na Slovensku. Veľký muž s veľkým hlasom.


Sólista Richard Müller, zavítal po roku opäť do Prešova.

V roku 1984 založil vlastnú hudobnú skupinu Banket. Prvý krát verejne vystúpil v roku 1984 na Bratislavskej lýre s piesňou Nespoznaný. V roku 1989 so skupinou Banket vyhral Bratislavskú lýru. V polovici deväťdesiatych rokov 20. storočia spieval v skupine Po piči front (PPF) so špičkovými hudobníkmi Andrejom Šebanom, Oskarom Rózsom a Emilom Frátrikom.


Tento rok už neprišiel sám. Garde mu robila slovenská hudobná skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV show. A cappella skupina Fragile a Richard Müller na slovenskom turné Hlasy sa postarali o neopísateľný zážitok v priestoroch Kina Scala, kde predviedli bravúrny spevácky výkon bez jediného hudobného nástroja! Ich anjelské hlasy dokázali vyprodukovať tak kvalitné súzvuky melódií, ktorým by ste nikdy neuverili, kým by ste si ich nevypočuli. Zimomriavky som mala všade, a som si istá, že nie len ja. 


Hlasy rozozvučali celé kino a my sme tam len sedeli s veľkým údivom a otvorenými ústami, bez jediného pohnutia.

Piesňou Nebude to ľahké odštartovali svoj prešovský koncert. Privítali sme ich obrovským aplauzom, nevediac, čo nás čaká. Tušili sme však, že to bude niečo nádherné, výnimočné a také müllerovské. Nechýbali ani známe pesničky ako Nahý, Baroko či Cigaretka na dva ťahy.
Koncert bol sprevádzaný nielen známymi piesňami slovenskej legendy, ktoré boli oblečené v novom šate, ale aj vtipnými historkami interpretov, na ktorých sme sa poriadne pobavili. Pohodová atmosféra a neklimatizovaná miestnosť nás rýchlo priviedli do varu, a tak sme sa v polovici koncertu našťastie odobrali na krátku prestávku. Von na vzduch, alebo len tak na cigu.


Po prestávke sme sa opäť usadili na svoje miesta a koncert pokračoval. Richard nám rozpovedal jednu príhodu. Keď raz koncertoval v Prešove, pozerajúc sa na výklad oproti hotelu Dukla ho zastavil jeden pán, ktorý držal za ruku dievčatko. Zoznámili sa, a to malé dievčatko mu nadšene prezradilo, aká pesnička z jeho tvorby sa jej najviac páči. Bola to Lakomá myš. „Drahí priatelia,“ vravel spevák, „trvalo mi 48 hodín, kým som prišiel na to, ktorú pesničku tá malá slečna myslela. Bola to Tlaková níž.“

Koncert sa pomaly ale isto blížil ku koncu a, ako sa hovorí, dobrý pocit bol fuč. S piesňou Po schodoch zavŕšil koncert. V myšlienkach a v srdciach sme si domov odniesli nezabudnuteľné melódie a umelcov sme vyprevadili búrlivým potleskom, ktorý si naozaj zaslúžili.

Pre © Televíziu Mediálka s láskou napísala Veronika Bozdošová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pomôžte nám rozšíriť hodnotu príspevku a slobodne vyjadrite svoj názor v diskusii :-)