24. 2. 2015

15 typov ľudí, ktorých stretneš v dvadsiatke

Ľudia, ktorých stretávame, nám do života stále niečo prinesú. Či už v pozitívnom, alebo negatívnom zmysle. Bez ohľadu na vplyv, ktorý zanechajú, sa vždy naučíme cennú lekciu z ich prítomnosti. Nižšie uvádzame rôzne typy ľudí, ktorých v dvadsiatke musíme stretnúť, aby z nás urobili ľudí, akými chceme byť.


1. DARCA


Táto osoba zasvätila celý svoj život umeniu dávať. Či už bezdomovcom drobné alebo svoj čas útulku, stále dáva. Byť v prítomnosti takého charakteru ťa neúmyselne motivuje dať zo seba viac.

2. DOBRODRUH


Vždy niekam chodí a vždy robí niečo neuveriteľne vzrušujúce. Nemusíš ale prisvedčiť na všetko, čo má za lubom. Aj sledovanie tých fascinujúcich vecí ťa inšpiruje vymaniť sa zo zóny pohodlia a zažiť niečo, k čomu by si sa bežne nedostal. Tento človek ťa dotlačí precestovať svet, čo je to, po čom v určitom okamihu túžia všetky dvadsiatky.

3. POMOCNÍK


Ochotný pomôcť bez ohľadu na situáciu. Či máš problém ty alebo niekto iný, tento človek je vždy pripravený pomáhať. Mať ho nablízku spôsobí, že si budeš viac vedomý ľudí, ktorí potrebujú pomoc, a tým sa staneš užitočnejším ako obvykle.

4. SŤAŽOVATEĽ


Nič preňho nie je dostatočne dobré. Nič nespĺňa jeho štandardy. Ak si nablízku, nepočuješ nič iné, len sťažnosti. Aj keď to nemusí byť to najzdravšie životné prostredie, pomôže ti to popremýšľať nad tvojimi životnými postojmi a naučí ťa vážiť si to, čo máš. Existencia v prítomnosti sťažovateľa ti vlastne zabezpečí, že sa budeš sťažovať menej.

5. HAZARDÉR


Neustále riskuje vo vzťahu, a dokonca aj na pracovisku. Zdá sa, že všetko robí na hrane, čo sa, samozrejme, nie vždy podarí. Svoje rozhodnutia podáva mimoriadne odvážne a motivuje ťa pôsobiť rovnako smelo. Aj keď z teba nebude extrémistický hazardér, posunieš sa o kusisko vpred, čo sa odvahy týka.

6. VOĽNÁ DUŠA
 

Nemá väzby na nikoho a na nič. Neustále mení zamestnanie a prechádza z jedného vzťahu do druhého. Stále mení adresy, a tak dokážeš len veľmi ťažko sledovať, kde tento človek je a čo robí. Jeho sloboda ti pripomenie, že život nie je potrebné brať až tak vážne. Uvedomíš si, aké prechodné môžu veci byť, čo ti pomôže viac si vychutnať životné okamihy.

7. STABILNÝ


Úplný opak voľnej duše. Stabilný človek intenzívne dáva svoj život do poriadku. Má štandardný osemhodinový pracovný čas, nájomné zmluvy platné na viac ako jeden rok a veľmi stabilný vzťah. Tento človek nemusel byť vždy taký statický, naopak - pravdepodobne bol ešte pred pár rokmi zmätočný. Upozorní ťa teda na to, že je možné získať stabilitu, aj keď sa zdá, že v živote je neporiadok a dozvieš sa, že s pribúdajúcim časom sa veci vykryštalizujú.

8. BOSS


Cíti, že musí v každej situácii prevzať zodpovednosť, čo občas jeho spoločnosť neskutočne irituje. Ukazuje ti, aké dôležité je prevzatie moci, no tiež, kedy by si mal urobiť krok späť.

9. ÚPRIMNÝ


 Dozvieš sa od neho pravdu bez ohľadu na to, čo sa deje. Nezáleží na tom, či máš slzy v očiach – v každom prípade vieš, že dostaneš úprimnú odpoveď na položenú otázku. Jeho tupý postoj k životu ťa ,,udrží v chode“ a zistíš, aká dôležitá je pravda. 

10. OPTIMISTA



V akejkoľvek situácii ťa stiahne do pozitívneho víru. Jeho slepý optimistický pohľad je sem-tam dráždivý, no pripomína, že by si sa mal na svet vždy pozerať zo svetlejšej stránky. Bez ohľadu na to, aké prekážky ti skrížia cestu.

11. PESIMISTA


Zabráni ti vznášať sa v optimistickom obláčiku. Doslova ťa uzemní pripomenutím všetkých vecí, ktoré by sa mohli pokaziť. Jeho večne negatívny životný postoj ťa udrží v kontakte s realitou. Zaistí, že ustrážiš rovnováhu medzi tvojimi dvomi ja – realistom a idealistom.

12. MANŽEL/KA


Našla/našiel lásku svojho života a urobil/-a konečný záväzok. Poznať niekoho takého ti pomôže zistiť, čo chceš, kým sa nepatrne dozvedáš, čo je láska a aká je dôležitá.

13. MANIPULÁTOR



Raz ho každý musí spoznať. Podarí sa mu dostať, čo chce, zatiaľ čo ty si jeho figúrka. Po tom, čo zistíš, že si bol zmanipulovaný, sa naučíš väčšej opatrnosti. Manipulátori nás učia byť silnejšími, ako sme si mysleli, že dokážeme byť.

14. DÔVERYHODNÁ


Keď ju spoznáš, budeš jej dôverovať v každom ohľade. Spoznať niekoho takého je dôležité, pretože ťa naučí, že dôvera je to najlepšie, čo môžeš mať a zradiť dôveru je to najhoršie, čo môžeš urobiť

15. MUDRC


Má v hlave uloženú kopu citátov, ktoré sa vzťahujú na akúkoľvek situáciu, do ktorej sa môžeš dostať. Je ako taká chodiaca motivačná kniha. Dá ti tie najlepšie rady, keď niekde uviazneš. Obrovská výhoda: aspoň kúsok rozumu takého mysliteľa sa na teba musí nalepiť.

Pre © Televíziu Mediálka s láskou preložila Danica Juházyová
Zdroj: lifehack.org

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pomôžte nám rozšíriť hodnotu príspevku a slobodne vyjadrite svoj názor v diskusii :-)